Expertises en taxaties

Anresto is antiek expert en taxateur gespecialiseerd is in het taxeren van antieke kunst , antieke meubels en historische antieke bouwmaterialen.
Als onafhankelijk expert verricht Anresto echtheids-onderzoek, waardeschatting en advies ten aanzien van restauratie of conservering.

Bij antiek, op de veiling of rommelmarkt aangeschaft, actief verzameld of door vererving verkregen is de meest gestelde vraag “Is het echt, en wat is het waard?”. Veel voorkomende vragen, gewoon uit nieuwsgierigheid, voor uw verzekering of voor successie en onderlinge verdeling van antiek.

Anresto maakt een nauwkeurige analyse van de ouderdom, toestand en echtheid van uw antiek en voorziet deze van deskundige waarderingen.
Vastgelegd in een taxatie-rapport krijgt u een uitgebreid antwoord op al uw vragen. Door een verzekerings-expertise van Anresto voorkomt u een ongunstige schaderegeling bij schade, verlies of diefstal.
De expertise-rapporten van Anresto worden geaccepteerd door de meeste verzekeraars; in geval van schade ontstaat er geen discussie over het uit te keren bedrag.

De kosten voor de expertise en het expertise-rapport van uw antiek bedragen 50 Euro basis plus 5% van de geschatte waarde. Eventuele laboratorium onderzoekkosten, reiskosten ed. worden tevens doorgerekend, u krijgt vooraf een prijsopgave.

Tevens kunt u -na overleg- fotos toezenden van uw antieke meubel of artikel, ik geef u dan graag mijn deskundig oordeel als expert en de kosten nota.
Let wel, een expertise is dus NIET gratis; ik stel u graag mijn kennis, ervaring en tijd als antiek-expert ter beschikking maar reken vanzelfsprekend ook wel de kosten daarvan aan (met een minimum van 50 Euro. Anresto Decor rek.nr. BE02 4520 0344 6140 BIC: KREDBEBB).
Jaak Vanderhoydonks